Campagne Coronacalculator
Datum: 13/05/2020
Tijd: 13:02

Campagne Coronacalculator

 ‘De regio staat klaar voor ondernemers in nood'

Om bedrijven te helpen hebben MKB-Nederland en VNO-NCW vorige maand de Coronacalculator gelanceerd. Deze rekenhulp geeft je als ondernemer een overzicht van hoe je bedrijf ervoor staat én hoe je hulp kunt krijgen tijdens de coronacrisis.

Deze week is een campagne gestart om dit handige hulpmiddel onder de aandacht van nog meer ondernemers te brengen.

Met de tool willen de ondernemersverenigingen het eenvoudig maken om overzicht te krijgen in de verschillende nieuwe regelingen om ondernemers te helpen.

Extra ondersteuning

Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW: “Ondernemers hebben nu zoveel aan hun hoofd. Met de nieuwe calculator helpen we ze eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie. Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.”

Zo werkt de Coronacalculator

De coronacalculator zet alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij. Ondernemers krijgen snel inzicht in welke regelingen op hen van toepassing zijn, en een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook wordt er een indicatie gegeven van de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens. Alles staat bovendien overzichtelijk in één persoonlijk dashboard.

De calculator heeft twee gegevens nodig, je KvK-nummer en de wetenschap of je personeel in dienst hebt. Daarna rolt er een overzicht uit, op gebouwd uit 3 delen: welke tegemoetkomingen je aan kunt vragen, welke betalingen aan de overheid je uit kunt stellen en waar je – indien nodig – krediet kunt aanvragen.

Steeds actueel

MKB-Nederland voorzitter Jacco Vonhof laat direct weten dat de tool steeds wordt aangepast aan de ontwikkelingen. “Ondernemen doe je niet alleen en wij steunen ondernemers waar we kunnen. In de lobby, maar ook praktisch zoals met deze calculator. We blijven deze tool komende tijd op basis van alle ervaringen en ontwikkelingen steeds verder verfijnen en uitbreiden.”

Er is een directe link naar relevante aanvraagformulieren en er wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen. De calculator, waaraan KPMG Meijburg heeft meegewerkt, is veilig en werkt snel, stellen VNO-NCW en MKB-Nederland.

Veranderingen in de regelgeving worden verwerkt in de calculator.

Link

https://www.coronacalculator.nl/